Kistefos-Museet omfatter industrimuseum, kunsthall og skulpturpark.

Stiftelsen Kistefos-Museet ble opprettet i 1996, og kom i stand ved gaver fra Christen Sveaas og Jevnaker kommune. Christen Sveaas er barnebarn av Anders Sveaas, grunnleggeren av A/S Kistefos Træsliberi.

Kistefos-Museets hovedoppgave er å ivareta og utvikle det som i dag er et teknisk-industrielt kulturminne av nasjonal betydning. Kistefos-Museet har ansvaret for bevaring av de gamle bygningene som står som et minne etter A/S Kistefos Træsliberis industrivirksomhet på Kistefoss, og også tradisjonene rundt denne virksomheten.

Fabrikkanlegget på Kistefoss befinner seg på Riksantikvarens liste over bevaringsverdige teknisk-industrielle kulturminner, og Kistefos-Museet mottar årlig betydelig støtte fra Riksantikvaren over Klima og Miljødepartementets  budsjett.

• Sesong 2017
    21. mai - 8. oktober
    Velkommen!

Tirsdag-søndag kl.11-17
    Kistefos-Museet holder stengt på mandager.

Faste omvisninger hver lørdag og søndag (inkludert i billettprisen)
    Tresliperiet: kl. 13.00
    Kunsthallen: kl. 14.00
    Skulpturparken: kl. 15.00