Sesong 2016

Sesong 2016

Wednesday 10.12.14 av

Vi byr på unike opplevelser og en oppdagelsesferd gjennom spennende kulturhistorie og kunst i samspill med vakker natur. Kistefos-Museet på Jevnaker befinner seg 10 min. kjøring fra Hønefoss og 5 min. kjøring fra Hadeland Glassverk.

Fra tremasse til industrimuseum og «Levende Fabrikk»

I dag er A/S Kistefos Træsliberis opprinnelige produksjonsbygning et industrimuseum. Her formidles historien om arbeidet på fabrikken og de som arbeidet på området. 27. juni 2014 startet Kistefos-Museet noen av de gamle maskinene på 125-års jubileumsdagen til A/S Kistefos Træsliberi, og i 2015 ble rullbom, kappsag og balleheisen satt i gang. Nye elementer vil komme til liv også i 2016. De gamle maskinene har stått stille siden 1955, men fyller nå den store teglsteinsbygningen med nytt liv. «Levende Fabrikk» går daglig gjennom sesongen, velkommen inn i en levende treforedlingsfabrikk.

Kunsthall
På Kistefos-Museet kan du i år oppleve utstillingen Reflection av den danske kunstneren Jeppe Hein (f. 1974). På utstillingen Reflection kan man oppleve en rekke utvalgte verker skapt mellom 2002 – 2016. Jeppe Hein oppfordrer oss til å oppleve kunsten med kroppen, som når vi må sykle et verk i gang eller oppfordrer oss til å leke på Modified Social Bench (2016), plassert på utvalgte steder i skulpturparken. Ved å skape et rom for både aktiv lek og refleksjon, ønsker Jeppe Hein å skjerpe vår bevissthet om oss selv og våre omgivelser.

I tillegg er det en workshop i kunsthallens 2. etasje som er en del av utstillingen.

Skulpturer omgitt av natur og kultur
Kistefos-Museets samling av skulpturer oppleves i tett samspill med områdets vakre og fredfylte natur. I vår unike skulpturpark er noen av våre mest kjente internasjonale og norske kunstnere representert. I år avduker vi en ny stor skulptur, som virkelig setter listen for definisjonen av store og spektakulære skulpturer. Kunstner av denne er Jeppe Hein. Kristin Günther's installasjon "Hesten", som for første gang kom til museet i 2006, har blitt reprodusert og blir innlemmet permanent i tresliperiet.

Sett av tid til nye opplevelser
Kistefos-Museet er et glimrende utgangspunkt for en annerledes opplevelse! Vi tilbyr aktiviteter og opplevelser som engasjerer og begeistrer på tvers av aldersgrupper og interessefelt. Vi legger stor vekt på formidling, og tilbyr gjerne skreddersydde omvisninger tilpasset vårt publikum. Vår populære Kafé Consulen er en idyllisk oase på museumsområdet og er drevet av Eger & Co. Vi tar også i mot bestillinger fra grupper, og kan tilby en rikholdig og variert meny. Hjertelig velkommen!

 

Åpningstider
Aktivitetskalender
Kart
 • Sesong 2017
  21. mai - 8. oktober
  Velkommen!

  Tirsdag-søndag kl.11-17
  Kistefos-Museet holder stengt på mandager.

  Informasjon om billettpriser:
  http://www.kistefos.museum.no/besoksinformasjon

  Faste omvisninger hver lørdag og søndag (inkludert i billettprisen)

  Tresliperiet: kl. 13.00
  Kunsthallen: kl. 14.00
  Skulpturparken: kl. 15.00 

  Oppmøte for omvisninger:
  Kunsthallens 1. etasje.

  For bestilling av omvisninger:
  booking@kistefos.museum.no

  Adresse:
  Kistefos-Museet, Samsmoveien 41
  N-3520 Jevnaker
  Tel: +47 61 31 03 83
  Fax: +47 61 31 20 04
  E-mail: post@kistefos.museum.no

   


 • Klikk på kartet under for å åpne det interaktive kartet:

Kontakt oss

Obligatorisk felt / Required Obligatorisk felt / Required
Skriv inn de tre svarte symbolene / Please enter the three black symbols: captcha image

Send
×